wtorek, 26 lutego 2013

Najlepszy łosoś! :)


Łosoś z jogurtem naturalnym, czosnkiem, pietruszką, fetą i ziołami.

Na jedną porcję potrzebujemy:
- ok. 150g świeżego łososia
- ok. 100g jogurtu naturalnego
- troszkę fety do oprószenia łososia
- przyprawy: tymianek, przyprawa do ryby, czosnek.

Wlać jogurt naturalny do naczynka żaroodpornego, łososia oprószyć z każdej strony przyprawami i włożyć do jogurtu :)

Najlepsze, bo delikatne dodatki tylko podkreślają smak łososia, który sam w sobie jest świeeetny :).

Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach aż łosoś będzie gotowy ;).

1 komentarz:

  1. chyba spróbuje tego przepisu, uwielbiam ryby ;)

    zapraszam na mojego bloga
    a-milordka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń