Łosoś z jogurtem naturalnym, czosnkiem, pietruszką, fetą i ziołami.
Na jedną porcję potrzebujemy:
- ok. 150g świeżego łososia
- ok. 100g jogurtu naturalnego
- troszkę fety do oprószenia łososia
- przyprawy: tymianek, przyprawa do ryby, czosnek.
Wlać jogurt naturalny do naczynka żaroodpornego, łososia oprószyć z każdej strony przyprawami i włożyć do jogurtu :)
Najlepsze, bo delikatne dodatki tylko podkreślają smak łososia, który sam w sobie jest świeeetny :).
Wlać jogurt naturalny do naczynka żaroodpornego, łososia oprószyć z każdej strony przyprawami i włożyć do jogurtu :)
Najlepsze, bo delikatne dodatki tylko podkreślają smak łososia, który sam w sobie jest świeeetny :).
Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach aż łosoś będzie gotowy ;).
chyba spróbuje tego przepisu, uwielbiam ryby ;)
OdpowiedzUsuńzapraszam na mojego bloga
a-milordka.blogspot.com