piątek, 5 kwietnia 2013

Chrupiąca pełnoziarnista bułka z tuńczykiem! :)


Co potrzebujemy? 
*1 ulubioną bułkę- razową, grahamkę, z pestkami dyni etc.
* puszkę tuńczyka w sosie własnym
*pomidorka
*pieczarki
* przyprawy ( u mnie zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, odrobina soli i ketchupu)

Rozgrzewamy piekarnik. Pieczarki i pomidorki kroimy w plasterki. Odcedzamy sos z tuńczyka.
Do nagrzanego piekarnika wrzucamy bułkę, kładziemy na niej pokrojone pieczarki i czekamy aż bułka zrobi się ciepła i chrupiąca. Wyciągamy, dodajemy tuńczyka, pomidorki i przyprawy :).

1 komentarz:

  1. Omnomnom, już czuję smak mojej ulubionej bułki słonecznikowej z piekarni niedaleko bloku. <3 Tak w ogóle, ciekawy pomysł. :)

    OdpowiedzUsuń